Kinesisk kulturdag

Igår hade vi kinesiskalektion på morgonen. Men eftersom både indiska tjejen, som är här och jag har pluggat kinesiska innan fick de göra en svårare lektion till oss och vi repeterade lite. Det var bra! Till lunch fick vi väldigt mycket olika grejer. Det brukar alltid vara ris och stekta grönsaker men igår fick vi väldigt många olika grönsaker. Det var broccoli och morot, vitkål, bönor-haritscots vertsliknande och jättegod aubergine! 
Efter lunch hade vi kinesisk kalligrafi och sen gjorde vi dumplings som vi åt till middag! Det var jättekul att få lära sig hur de gör och hur man får de att se ut som de gör, med vecken och allt. Men när alla ska ha bara dumplings till middag tar det låång tid och man får göra extremt många! På kvällen spelade vi mahjong, som är ett kinesiskt spel. Det är som vår kortlek fast de har gjort de i fyrkantiga stenbitar. Sen ska man ta ett "kort" i taget och byta ut med någon av de man har eller slänga den man tog upp. Målet är att få ett speciellt mönster med kort för att vinna! Det var roligt att pröva.
Här bara några av plåtarna med dumplings vi gjorde!
Lisa Runeqvist

Hejsan!
Vad roligt att du får vara med då de lagar mat. Det ser gott ut, vi ska äta kassler och potatisgratäng med palsternacka i. Palsternackan skördade jag före operationen. Den är bra att odla då den kan stå kvar över vintern.
Vad fint du har kaligraferat, eller säger man skriver?
Kramar Lisa

Svar: Ja det var kul! Oj va härligt att kunna skörda redan nu! Tack, det vet jag inte 😀
paaventyritanzania.blogg.se

Anonym

Är det du som har kalligraferat? Snyggt! Är det de vanligaste tecknena?
Hur många dumplings äter man?det ser ut att räcka till hela släkten...kram

Svar: Japp det är det! Vi gjorde siffrorna och olika länderSå många man vill, det blev jättemånga över! Man äter väl från 5 st och uppåt
paaventyritanzania.blogg.se